База - склад магазин С нами комфортно
легко и надежно
         (043) 269-22-56
         (067) 988-63-99
         (093) 787-75-63
         (099) 706-64-42
Время работы: 9-00 18-00
заказы через сайт
круглосуточно
(Пустая)
Единая страна
Русский  Украинский 

Каталог

Блог / Новости

Блог / Новости RSS 2.0

Мікрохвильова піч

Всього за десять років мікрохвильова піч зайняла почесне місце на кухні. Піч НВЧ здатна практично повністю замінити електричну або газову плиту. У той же час плита і мікрохвильова піч - це два різних кухонних мешканця, кожен з яких по-своєму готує одні й ті ж страви. Традиційні плити нагрівають поверхню або повітря, в той час як випромінювач мікрохвильовки впливає на вологу що знаходяться усередині продуктів, забезпечуючи термічну обробку за рахунок випаровування. Звідси і різний смак одних і тих же страв, і деякі обмеження, властиві роботі НВЧ. Приготування страв у мікрохвильовій печі займає значно менше часу. Це дуже доречно, якщо несподівано приходять гості або Ви не встигли приготувати вечерю. Для того, щоб вибрати найбільш підходящу для Вас мікрохвильову піч, в першу чергу треба визначиться з її типом, об'єм і типом управління.

Типи мікрохвильових печей
Мікрохвильові печі бувають трьох типів: Соло; Соло і Гриль; Соло, Гриль і Конвекція.
Визначте, для яких цілей ви купуєте мікрохвильову піч.


Соло
Якщо Вам необхідна мікрохвильова піч просто для розігріву їжі та швидкого розморожування продуктів, то цілком достатньо, щоб вона мала тільки один режим - НВЧ. Піч, в якій є тільки функція мікрохвильовки, є найпростішою і відповідно, найдешевшою.

Гриль
Якщо ви любите запіканки і страви зі скоринкою, необхідно зупинитись на мікрохвильовій печі з грилем. Вона дає більш високу температуру нагрівання і сприяє утворенню скоринки. Грилі бувають теж різні, вони можуть реалізувати як за допомогою звичайних тенів, так і за допомогою кварцової лампи. У кожного типу гриля є свої плюси і мінуси.


Тен мож
е змінювати положення усередині печі, а в деяких моделях навіть 2 тени (на верхній і на задній стінці), так що під час готування продукту він буде рівномірно прожарюватися з усіх сторін. У такого виду гриля є і свій недолік, тен займає в досить багато корисного простору, так що якщо ви хочете взяти піч з грилем, то краще беріть з запасом у декілька літрів. Пічки з цим типом гриля дешевші.

Кварцова лампа, зазвичай вона розташована на верхній стінці НВЧ печі і прожарює продукт тільки зверху, але при цьому не займає корисного простору у внутрішній камері мікрохвильовки. Переваги кварцового грилю: швидше набирає робочу потужність, займає менше місця всередині робочого простору, його набагато простіше чистити.


Конвекція
Це приготування їжі шляхом обробки гарячим повітрям. Технічні особливості печі з конвекцією забезпечують циркуляцію повітря навколо продукту, підтримуючи рівномірний розподіл температури в камері мікрохвильової печі. Завдяки конвекції Ви зможете, пекти пироги, а так само готувати все те, що ви звикли готувати у звичайній духовці. Так само при поєднанні гриля і конвекції можна отримувати хрустку скоринку. Єдиним недоліком цих НВЧ печей є високе споживання електроенергії при одночасному використанні всіх трьох функцій (НВЧ, гриля, і конвекції). Відповідно ці печі є найдорожчими.

Останнім часом багато фірм відмовилися від наявності поворотного механізму в мікрохвильових печах, є тільки кілька моделей, в яких це залишилося, але частіше за все в якості вертела використовується металева решітка. Принцип її роботи такий: грати на підставці ставиться на обертове скляне блюдо, яке знаходиться в камері мікрохвильової печі. Продукт кладеться на решітку. Після цього включається режим гриля або конвекція (обдув гарячим повітрям) продукт повертається всередині камери і прожарюється з усіх сторін.

Об'єм

Об'єм НВЧ печей коливається від 17 до 37 літрів. Відразу треба зауважити, що у НВЧ з грилем вказується загальний об'єм, корисний простір там трохи менше через гриль. Для звичайної сім'ї з 3-4 чоловік цілком достатньо об'єму у 24-27 літра. Якщо розміри Вашої кухні дозволяють, та до того ж і сім'я у Вас немаленька, то цілком можна придбати пристрій ще більший.

Типи управління
Існують три типи управління мікрохвильовою піччю:

Механічне - є найпростішим типом управління.
Виконано за рахунок ручки, в роботі використана лише механіка, тобто біля печі немає електронного табло. Досить двома рукоятками, що обертаються встановити рівень випромінювання і час роботи (таймер).

Кнопкове - кноп
ками ви виставляєте час та параметри на дисплеї.

Сенсорне - з його допомогою вибирається потрібна програма або виставляється час на дисплеї.

Кнопкове і сенсорне управління дає можливість автоматично оцінювати і задавати потрібне для приготування продукту час, виходячи з виду продукту і його кількості.
На ній можна заздалегідь програмувати роботу печі для виконання складних рецептів.

Характеристики, на які варто звернути увагу

Покриття
 
На смак їжі впливає внутрішнє покриття НВЧ-печі. Є три основних його варіанти: емаль, неіржавіюча сталь, спеціальні покриття (кераміка, тефлон і т.д.). Емаль дуже зручна в чищенні і дешевше якісної нержавіючої сталі. Дедалі більшого поширення набуває внутрішнє покриття з кераміки. Воно дуже міцне, його важко подряпати, і воно таке гладке, що частинки жиру і інші забруднення насилу утримуються на цій гладкій поверхні. А якщо це їм раптом вдається, вони без праці змиваються м'якою губкою. Правда, керамічне покриття досить крихке. Але пошкодити його досить складно. Покриття з неіржавіючої сталі дуже міцне, красиве, витримує будь-які температури, що дуже важливо в грілевому і конвекційному режимі. Правда, доглядати за таким покриттям і підтримувати його чистий блиск дещо складніше.

Потужність
У всіх НВЧ печей дуже високе енергоспоживання. Лідерами в енергоспоживанні є печі в яких, є всі три типи роботи (мікрохвилі, гриль і конвекція). При роботі цих СВЧ потужність споживання електроенергії всіма трьома функціями складається. Від потужності мікрохвильової печі залежать якість та швидкість її роботи. Показники потужності НВЧ-генератора, гриля і конвекції вказуються зазвичай вказуються окремо.
 
Додаткові режими
Режим розморожування
Спеціальний режим, що дозволяє швидко розморожувати продукти (м'ясо, птицю, рибу, овочі та ін.) При автоматичному розморожуванні піч сама обирає необхідний для цього час і оптимальний рівень потужності.

Автоматичне приготування
У залежності від вибору страви піч сама визначає найбільш оптимальне співвідношення потужностей НВЧ-випромінювання, гриля і конвекції і час роботи.

Автоматичний розігрів
Звільняє вас від сумнівів та розрахунків - достатньо набрати на табло печі вид продукту, який треба підігріти, і кількість їжі. І піч сама встановить час і оптимальну потужність.

Автозапуск
Цей режим дозволяє задати час, у який автоматично почнеться процес приготування їжі.

Блокування від дітей
Відключення клавіш, що виключає випадкове включення НВЧ-печі.

Швидке приготування (Швидкий старт)
Цей режим дозволяє розігріти їжу за 30 секунд при використанні повного рівня потужності.

Сенсор пари
Принцип роботи печі при якому сенсор, виявивши активне виділення пари в печі, посилає сигнал вбудованому мікрокомп'ютеру, який визначає необхідний час приготування, а на дисплеї починає висвітлюватися час, що залишився до кінця приготування .

Автоматичне підтримання температури
Ця функція може виявитися корисною, якщо вам необхідно якийсь час підтримувати страву в підігрітому вигляді. Наприклад, ви тільки що розігріли вечерю, а вам телефонують.

Пароварка
За допомогою цієї функції Ви зможете приготувати різноманітні смачні та здорові страви. У багатьох моделях печей існують програми автоматичного приготування з використанням пароварки - «Гарніри та каші». Натиснувши одну кнопку на панелі управління, Ви зможете без праці приготувати білий рис, гречку, картоплю, свіжі овочі або вівсянку. Так, приготування 500 грамів овочів на парі триватиме всього 6 хвилин, a 250 грамів рису 16-17 хвилин.

Особливості приготування їжі в мікрохвильовій печі

Страви, приготовлені в мікрохвильовій печі, необхідно притримати пару хвилин перед подачею на стіл - для рівномірного розподілу температури по всьому об'єму.
У мікрохвильовій печі підігрівання їжі відбувається дуже швидко, тому можна упустити момент, коли вони вже готові.
Страви в плоскому посуді готуються швидше, ніж у високій. Розміщуйте продукти на дні так, щоб утворювався як можна більш тонкий шар.
Збільшення обсягу печі, комбінація гриля і конвекції, використання внутрішніх покриттів, поява додаткової решітки, підвищення потужності електронного управління означають подальше збільшення ціни. У графу витрат включіть і посуд для СВЧ, головна вимога до якої - можливість пропускати електромагнітні хвилі і витримувати високі температури. Метал і скло з металевими обідками не підійдуть. Вибірате посуд з вогнетривкого скла та пластику, якщо на ній стоїть значок «мікрохвильовка». Фарфор і кераміка можуть підійти для режиму НВЧ, але для гриля краще використати скло або пластик.





Гарантии