База - склад магазин З нами комфортно
легко та надійно
         (043) 269-22-56
         (067) 988-63-99
         (093) 787-75-63
         (099) 706-64-42
Ми працємо: 9-00 18-00
замовлення через сайт
цілодобово
(Порожня)
Единая страна
Русский  Украинский 

Каталог

Блог / Новини

Блог / Новини RSS 2.0

Як вибрати морозильну камеру

Як вибрати морозильну камеру


Напевно, багато хто не відмовився б в
ід свіжих фруктів, зелені і овочів круглий рік. Але купувати взимку, наприклад, полуницю задоволення не з дешевих. Вихід - заморозити улюблені фрукти і овочі в морозильній камері. Купуйте морозильні камери і насолоджуйтеся морозною свіжістю!


Що таке морозильна камера?
Морозильні камери призначені для тривалого зберігання овочів, фруктів, ягід, а також продуктів тваринного походження в замороженому вигляді. На відміну від холодильників, морозильні камери можуть працювати тільки в режимі мінусових температур - вони не призначені для охолодження продуктів.

Розрізняють вертикальні і горизонтальні морозильні камери.
Перші, звані також морозильними шафами, мають висоту від 65 до 200 см і зовні нагадують холодильники. Деякі виробники випускають холодильники та морозильні камери з однаковим дизайном: такі прилади, будучи поставлені поруч, дуже добре доповнюють інтер'єр кухні.
 
Горизонтальні морозильні камери або морозильні ларі представляють собою ящики, що відкриваються вгору. При рівних габаритах обсяг горизонтальної морозильної камери трохи більше ніж вертикальної, а витрата електроенергії - нижче, проте "прописати" такий прилад у своєму житлі буває непросто.


Що всередині?
Морозильні камери бувають з електронним або механічним керуванням. Перше є кращим, оскільки електронне управління має більшу функціональність і, в силу відсутності рухомих елементів, велику довговічність.

У морозильній камері можуть бути відділення / полиці і висувні ящики. Якщо в морозильній камері багато продуктів, діставати ті, які подалі, зручніше з висувних ящиків. Ящики бувають повністю закриті та гратчасті: вважається, що у гратчастих краще циркуляція повітря, але через отвори решітки дрібні продукти (пельмені, ягоди тощо) можуть провалюватися, чого не відбувається з закритими ящиками. Краще, коли хоча б один з ящиків досить високий, - щоб можна було вмістити "нестандартні" високі продукти (торт-морозиво і т.п.)

На відділеннях морозильної камери бувають помітки / календарі, встановлюючи які, Ви можете відзначити, де що знаходиться і терміни заморожування.

У морозильній камері корисно мати піднос для заморожування. У ньому можна розмістити ванночки для льоду або акумулятори холоду. Крім цього, піднос можна використовувати для заморожування ягід, після чого зсипати їх в пакет і зберігати. Це набагато ефективніше, ніж заморожувати ягоди відразу в пакеті.


Як довго зберігаються продукти?
Тривалість зберігання продуктів залежить від класу заморозки. Для вказівки класу заморозки прийнято використовувати умовні позначення у вигляді символів *. В даний час прийняті наступні позначення:
* - 6 ° С і термін зберігання до 7 днів;
** - 12 ° С і термін зберігання до 30 днів;
*** - 18 ° С і термін зберігання до 90 днів;
**** - Температура нижче -18 ° С. Термін зберігання до одного року.


Зустрічаються також морозильні камери, в яких всі бокси працюють в різних режимах. Такі морозильники дуже зручні у використанні. Заморожувальна здатність морозильної камери характеризується масою продуктів, які можуть бути заморожені протягом 24 годин і залежить від потужності компресора і класу заморозки.

Потужність заморожування - основний показник продуктивності морозильної камери, вимірюється в кількості кілограм продуктів, які може заморозити морозильна камера холодильника за одну добу.

Як зберегти вітаміни і корисні речовини?
Для цього необхідний режим суперзаморожування, щоб, з одного боку, заморозити великий кількість продуктів (більше 2 кг за один раз), а з іншого боку, - підготувати вже наявні в морозильній камері продукти до підвищення температури.
Режим суперзаморожування включається заздалегідь (за кілька годин до приміщення в камеру нових продуктів). За ці кілька годин температура в морозильній камері знижується зі звичайних -18 градусів до -24 градусів і нижче. При приміщенні в камеру більше 2 кг нових продуктів температура тимчасово підвищується, але з режимом суперзаморожування і температурою нижче -24 градусів це не страшно. Даний режим дозволяє Вам, зокрема, швидко заморозити велику кількість свіжих продуктів (наприклад, свіжі овочі, фрукти, ягоди тощо). Необхідно, щоб пррдукти, як можна швидше минули поріг температури - 0 градусів. Якщо це відбудеться досить швидко (як з режимом суперзаморожування), ваші продукти залишаться смачними. Рекомендуємо заморожувати продукти, розділивши їх на невеликі шматочки (щоб краще проморозились), і в спеціальних пакетах для заморожування.
Вдалого вибору!





Гарантии